De bästa badplatserna i Göteborg

Göteborg är en stad vid havet, och därför finns det många bra badplatser att välja mellan. Här är var några av de allra bästa badplatserna finns nära Göteborg – som du absolut inte får missa under sommaren:

  1. Delsjöbadet – Delsjöbadet är en av Göteborgs mest populära badplatser, och det är inte svårt att förstå varför. Här finns det både en stor sandstrand och en mer klippig kust, så det finns något för alla. Delsjöbadet har också många olika aktiviteter, som volleyboll, frisbeegolf och minigolf.
  2. Vrångö – Vrångö är en liten ö som ligger precis utanför Göteborg. För att komma hit måste du ta en färja från Saltholmen, men det är definitivt värt besväret. Vrångö har en härligt avskild atmosfär, och här finns både fina stränder och klippor att bada från.
  3. Röda Sten – Röda Sten är en badplats som ligger mitt i Göteborgs hamn. Här finns det en stor sandstrand och en stor gräsplätt, så det är en bra plats för den som vill ha lite mer yta att röra sig på. Röda Sten har också en fin utsikt över Göteborgs skyline, så det är en perfekt plats för en avslappnad dag vid vattnet.
  4. Hisingen – Hisingen är den största ön i Göteborgs skärgård, och här finns många fina badplatser att välja mellan. En av de bästa är Sillviksbadet, som har en fin sandstrand och bra faciliteter. Hisingen är också en bra plats för den som vill prova på olika vattensporter, som segling eller kajakpaddling.
  5. Tjörn – Tjörn är en stor ö som ligger strax utanför Göteborg. Här finns många fina badplatser att välja mellan, men en av de allra bästa är Gårskär i Skärhamn. Tjörn är också en bra plats för den som vill prova på olika vattensporter, som windsurfing eller kitesurfing.

Oavsett vilken badplats du väljer i Göteborgsområdet, så är det viktigt att du följer instruktioner och håller koll på barnen.

Ha en trevlig sommar!