Cykling med barn i Göteborg

Att cykla med barn i Göteborg är ett utmärkt sätt att umgås med familjen och samtidigt få lite motion. Staden har många cykelvägar som är perfekta för en lugn cykeltur, och det finns gott om parker och lekplatser längs vägen som barnen kan njuta av.

Om du letar efter en mer utmanande cykeltur kan du ta dig upp på kullarna runt Göteborg för att få en fantastisk utsikt över staden och landsbygden. Det finns också flera mountainbike-leder i området.

Oavsett din konditionsnivå är cykling med barn i Göteborg ett utmärkt sätt att utforska staden och få lite frisk luft.

De fördelar som finns med att cykla med barn är :

  • Motionera tillsammans
  • Tillbringa tid tillsammans med familjen
  • Utforska staden på ett nytt sätt
  • Frisk luft och D-vitamin!

För dig som letar efter rekommendationer att cykla med barn i Göteborg här är några av våra favoriter:

Mölndalsleden – Denna 18 km långa cykelväg tar dig från centrala Göteborg ut till Mölndals förort. Det är en härlig, platt väg som är perfekt för familjer med små barn.

Kungsbackaleden – Denna 32 km långa cykelväg tar dig från Göteborg hela vägen till staden Kungsbacka. Den är lite mer utmanande än Mölndalsleden, men landskapet är vackert och det är definitivt värt ansträngningen!

Hisingen – Hisingen är en stor ö i Göteborgs skärgård, och det är en fantastisk plats  för att cykla. Det finns många olika rutter att välja mellan, så du kan göra din cykeltur så lång eller kort som du vill.

Trevlig cykling!