Cykelpackning – viktiga saker att packa för en lång cykeltur

Planerar du en episk cykeltur? Oavsett om det är flera dagar eller flera veckor finns det några viktiga saker som du vill se till att du har packat.

Cykelpackning skiljer sig mycket från att packa för en bilresa – eftersom din cykel bara kan bära en viss vikt bör ditt mål vara att packa så lätt som möjligt samtidigt som du har allt du behöver.

Låt oss ta en titt på de viktigaste sakerna att ta med på nästa cykeltur.

Kläder och redskap

Dina kläder och redskap ska vara lätta och andningsbara. Cykelspecifika tröjor, shorts, handskar och skor hjälper dig att hålla dig bekväm i sadeln i flera timmar.

Packa dessutom lager som lätt kan läggas till eller tas bort beroende på temperaturen utomhus. Se till att ta med dig en regnjacka om det blir dåligt väder.

Verktyg och reparationsutrustning

Oavsett hur väl underhållen din cykel är innan turen börjar är det alltid smart att ta med sig verktyg och reparationsutrustning om något går sönder eller behöver justeras på vägen.

Några grundläggande saker är däckspakar, reservslangar, lappkit, insexnycklar, kedjesmörjmedel/avfettningsmedel, multiverktyg med skruvmejslar och tänger/skärare, snabblänkar för att ersätta trasiga kedjor, eknycklar (om du har skivbromsar eller särskilda fälgar).

Ta också med dig en pump så att du snabbt kan komma tillbaka på vägen om någon av dina slangar behöver luft efter att ha bytts ut under ett reparationsjobb.

Mat- och vattenförsörjning

Det är självklart att mat är en viktig del av varje lång cykeltur – särskilt en som varar i flera dagar!

Du vill inte ta slut på energi efter halva resan för att du inte planerat ordentligt i förväg med tillräckliga matförråd.

Överväg att ta med dig näringsrika snacks som trail mix eller proteinbars samt andra livsmedel som torkad frukt eller nötter som inte förstörs med tiden men som ger dig gott om näring under resan.

Glöm inte heller vatten – det är viktigt att du håller dig vätskekopplad under hela resan! Ta med flera återanvändbara vattenflaskor med filtersystem så att du kan fylla på dem vid någon offentlig vattenkälla vid behov.

Se till att du är förberedd genom att ta med dig alla nödvändiga kläder och redskap samt verktyg och reparationsutrustning om något skulle hända under resan.

Mat och vatten är också viktigt för att hålla energinivån uppe under hela resan – ta med dig gott om snacks och återanvändbara vattenflaskor som kan fyllas på närhelst det behövs!

Med dessa tips i åtanke kan du se till att även om oväntade händelser inträffar under din cykelturresa så kommer allt att gå smidigt från början till slut!