Kontakt

Vid frågor om tjänsten ring

031- 227 227

           

styrochstall@jcdecaux.com

 

       

Ny säsong

 
           
 

Introduktion-till-tjaensten_visuel_article

   

Nu kan du knyta ditt Styr & Ställ konto till ditt Västtrafikkort! Detta innebär att du som kund inte behöver ett Styr & Ställ kort utan kan använda dig utav ditt Västtrafikkort för att cykla istället.
 
Prisuppgifter:
 
Att koppla ditt kort till Västtrafik ändrar inga prisuppgifter utan du bibehåller säsongskortskostnaderna samt hyrpriserna.
 
Västtrafik kortet fungerar sedan genom att du bara håller upp kortet, knappar in din 4 siffriga pinkod och sedan bara hyr en cykel precis som vanligt!
 
Såhär går det till för att koppla samt aktivera ditt västtrafikkort:
 
1. Gå in på www.styrochställ.se
  
2. Välj abonnera
 
3. Välj först tjänsten Styr & Ställ
 
4. Välj sedan Västtrafikkortet kontoladdning eller årskort
 
5. Fyll i dina personuppgifter, läs och godkänn allmänna villkoren.
 
6. Betala genom att följa betalningsinstruktionen
 
7. Bekräftelsemail – Du får ett bekräftelsemail med all information om ditt köp samt en aktiveringskod. Denna 12siffriga kod skall du ha med dig till en cykelterminal tillsammans med ett västtrafikkort.
 
8. Gå till en cykelstationsterminal.
 
9. Håll upp ditt västtrafikskort du vill knyta mot den blåa läsaren
 
10. Välj sifferval nummer 2 för att gå vidare och följ dessa instruktioner.
  
OBS! Glöm inte att ta med dig din 12 siffriga aktiveringskoden till stationsterminalen.
 

 
           

secure payment Goteborg

 

 

 

Ökad säkerhet för dina betalningar via nätet

   

 

Webbplatsen för din tjänst Styr & Ställ utvecklas för att uppfylla de nya internationella säkerhetsstandarderna (PCI DSS-certifiering - Payment Card Industry Data Security Standards), vilket förbättrar kontrollen av bankuppgifterna. Vilka förändringar blir det för ditt abonnemang och dina betalningar via nätet? 

   

 

Har du valt att förnya ditt abonnemang via nätet på webbplatsen goteborgbikes.se? Dina personuppgifter, din pin kod och ditt abonnemangsnummer kommer nu endast att skickas via e-post efter att du har betalat.

   
   
Vilka förändringar innebär detta?

När du har klickat på "Köp kort här" och fyllt i dina personuppgifter, skickas du vidare till en sida för säker betalning som ser likadan ut som på de flesta andra webbplatser som erbjuder betalning via nätet. När du är klar får du efter en liten stund en e-postbekräftelse på ditt abonnemang, tillsammans med all information om ditt nya abonnemangskonto. 

     
   
Andra förändringar?

Du kommer även att märka av dessa förändringar om du vill uppdatera dina uppgifter när giltighetstiden på ditt kort har gått ut. 

     
   

Det du ska göra vid terminalen på stationerna ändras inte. Callcenter besvarar gärna dina frågor om dessa nya funktioner på nätet om du ringer 031-227 227. 

2016/04/04

Reza Tajik cyklade den 2:a miljonte Styr & Ställ-turen

 
Reza Tajik, 38, cyklade den 2:a miljonte turen med Göteborg stads lånecykelsystem Styr & Ställ någonsin. Turen skedde vid Gustaf Adolfs torg:
– Styr & Ställ är toppen, det är smidigt, snabbt och lätt att hantera, sade den lyckliga vinnaren som fick ett livstids säsongskort och blommor.

Styr & Ställ har funnits i fem år och har totalt haft 125 000 användare sedan dess, bara senaste året använde 29 000 personer tjänsten. 
Idag passerades antalet turer som gjorts med cyklarna den magiska 2-miljonersgränsen. Den som cyklade rekordturen var Reza Tajik, Billdal, som överraskades vid Styr & Ställ-stationen vid Gustaf Adolfs torg mitt i centrala Göteborg. 
Belöningen för rekordturen blev ett livstids säsongskort till Styr & Ställ.

– Fantastiskt roligt. Styr & Ställ, är lätt att hantera, praktiskt och dessutom får man motion på köpet. Det är extra bra för mig som bor utanför staden, cyklarna blir mitt transportsätt inne i staden, sade Reza Tajik, till vardags industridesigner på Volvo Lastvagnar:

– Jag har ofta flera möten per dag inne i staden, och då är Styr & Ställ smidigare och snabbare än spårvagn för mig. Jag har bott i Stockholm och deras lånecykelsystem var både mycket dyrare och funkade inte alls särskilt bra.
Utdelningen av blommor och livstidsabonnemang gjordes av Henrik Munck (MP), 1:e vice ordförande i Trafiknämnden, själv nöjd användare varje vecka av Styr & Ställ:

– Det är fantastiskt att staden kan erbjuda göteborgarna den här tjänsten, det betyder mycket att vi kan tillhandahålla ett fungerande system som innebär att göteborgarna inte behöver äga en egen cykel för att kunna förflytta sig i staden. Det profilerar också staden på ett bra sätt tycker jag.

I samband med ceremonin visades en helt ny elcykel, som skulle kunna introduceras i Styr & Ställ-utbudet. Cykeln är snarlik den vanliga Styr & Ställ, men är elcykelkompatibel genom möjligheten att placera ett batteri och på så vis omvandla den till en elcykel.

– Ett spännande koncept, som nog skulle kunna bli väldigt uppskattat med tanke på stadens backiga terräng, sade Henrik Munck.

 

För mer information,
kontakta:Carina Henriksson, operativ chef för Styr & Ställ, tel: 0703-24 06 76

 

Fakta/Styr & Ställ

Styr & Ställ har varit i ständig utveckling sedan starten 2010, och fortsätter att växa. Antalet cykelstationer har stadigt utökats, idag finns 67 stationer och i maj får stadens nyaste knutpunkt Stenpiren en helt egen Styr & Ställ-station. 
Cykelsäsongen har blivit allt längre, idag är den tio månader lång. Priset har sjunkit på säsongskort från 250 kronor till 75 kronor, och man kan idag även använda sitt Västtrafikkort som säsongskort.

Foto: Sören Håkanlind

2016/05/20

Idag drog vi igång station 510 Domkyrkan igen!

Station Drottningtorget kommer vara avstängd 19 oktober - 21 oktober på grund av en filminspelning. Ni hänvisas till Nils Ericsson terminalen och Slussplatsen.

Med vänlig hälsning,

Callcenter

2017/07/05

Hej!

På grund av återkommande stölder kommer station Posthuset vara avstängd ett tag framöver.

Vi hoppas ni har överseende med detta.

Ha en trevlig Sommar!

Vänligen,

Styr & Ställ

 
Mitt konto
Mina stationer

Sök stationer    

Hitta en station och lägg den i dina favoriter!