Kontakt

Vid frågor om tjänsten ring

031- 227 227

           

styrochstall@jcdecaux.com

 

För att hyra en cykel måste du ha ett abonnemang. Antingen så kan du köpa ett 3-dagars abonnemang vid en cykelstation, eller så kan du köpa ett årsabonnemang som gäller 2019 ut via vår hemsida. Hade du ett årsabonnemang förra året kan du förnya det genom att logga in under "Mitt konto".

Hyra en cykel

Hyra en cykel

Håll upp årsabonnemangskortet mot det blåa fältet på terminalen. Logga in med din PIN-kod och välj alternativ nr.1 för att hyra en cykel, tryck OK. Skriv in ett cykelställsnummer där det finns en ledig cykel och tryck OK. Du har nu 60 sekunder på dig för att gå fram till cykelstället du valt och trycka på upplåsningsknappen. Backa ur cykeln.
Vid tredagarsabonnemang gäller samma procedur, förutom att inget kort behöver hållas vid kortläsaren. Istället så matas det femsiffriga abonnemangsnumret in, vilket står på abonnemangskvittot, samt den egenvalda fyrsiffriga PIN-koden.


Återlämna en cykel

Återlämna en cykel

För att återlämna en cykel skall du söka upp en station som har ett ledigt cykelställ. En ljudsignal med två pip och ett grönt indikatorljus på cykelstället, bekräftar att cykeln är korrekt låst och att användningen är slutförd.
Om ledigt cykelställ saknas vid stationen; använd då terminalen för att lokalisera en närbelägen station med ledigt cykelställ. Du får då 15 kostnadsfria minuter på dig att ta dig dit.

Kontrollera vid återlämning alltid att cykeln är korrekt låst. Om din cykel inte är ordentligt låst kommer du att hållas ansvarig om cykeln försvinner.
Om fastlåsningen av cykeln inte fungerar, var god försök med ett annat ledigt cykelställ.
Fungerar inte det heller, var då vänlig att kontakta Callcenter på tel: 031- 227 227, så kommer du få vägledning.

 
Mitt konto
Mina stationer

Sök stationer    

Hitta en station och lägg den i dina favoriter!