Abonnemang

Registrera dig online, det är enkelt, snabbt och säkert!

  Abonnera

Kontakt

Vid frågor om tjänsten ring

031- 227 227

           

styrochstall@jcdecaux.com

 
2 miljoner cykelturer

2 miljoner cykelturer

(20/04/2016)

2016/04/04

Reza Tajik cyklade den 2:a miljonte Styr & Ställ-turen

 
Reza Tajik, 38, cyklade den 2:a miljonte turen med Göteborg stads lånecykelsystem Styr & Ställ någonsin. Turen skedde vid Gustaf Adolfs torg:
– Styr & Ställ är toppen, det är smidigt, snabbt och lätt att hantera, sade den lyckliga vinnaren som fick ett livstids säsongskort och blommor.

Styr & Ställ har funnits i fem år och har totalt haft 125 000 användare sedan dess, bara senaste året använde 29 000 personer tjänsten. 
Idag passerades antalet turer som gjorts med cyklarna den magiska 2-miljonersgränsen. Den som cyklade rekordturen var Reza Tajik, Billdal, som överraskades vid Styr & Ställ-stationen vid Gustaf Adolfs torg mitt i centrala Göteborg. 
Belöningen för rekordturen blev ett livstids säsongskort till Styr & Ställ.

– Fantastiskt roligt. Styr & Ställ, är lätt att hantera, praktiskt och dessutom får man motion på köpet. Det är extra bra för mig som bor utanför staden, cyklarna blir mitt transportsätt inne i staden, sade Reza Tajik, till vardags industridesigner på Volvo Lastvagnar:

– Jag har ofta flera möten per dag inne i staden, och då är Styr & Ställ smidigare och snabbare än spårvagn för mig. Jag har bott i Stockholm och deras lånecykelsystem var både mycket dyrare och funkade inte alls särskilt bra.
Utdelningen av blommor och livstidsabonnemang gjordes av Henrik Munck (MP), 1:e vice ordförande i Trafiknämnden, själv nöjd användare varje vecka av Styr & Ställ:

– Det är fantastiskt att staden kan erbjuda göteborgarna den här tjänsten, det betyder mycket att vi kan tillhandahålla ett fungerande system som innebär att göteborgarna inte behöver äga en egen cykel för att kunna förflytta sig i staden. Det profilerar också staden på ett bra sätt tycker jag.

I samband med ceremonin visades en helt ny elcykel, som skulle kunna introduceras i Styr & Ställ-utbudet. Cykeln är snarlik den vanliga Styr & Ställ, men är elcykelkompatibel genom möjligheten att placera ett batteri och på så vis omvandla den till en elcykel.

– Ett spännande koncept, som nog skulle kunna bli väldigt uppskattat med tanke på stadens backiga terräng, sade Henrik Munck.

 

För mer information,
kontakta:Carina Henriksson, operativ chef för Styr & Ställ, tel: 0703-24 06 76

 

Fakta/Styr & Ställ

Styr & Ställ har varit i ständig utveckling sedan starten 2010, och fortsätter att växa. Antalet cykelstationer har stadigt utökats, idag finns 67 stationer och i maj får stadens nyaste knutpunkt Stenpiren en helt egen Styr & Ställ-station. 
Cykelsäsongen har blivit allt längre, idag är den tio månader lång. Priset har sjunkit på säsongskort från 250 kronor till 75 kronor, och man kan idag även använda sitt Västtrafikkort som säsongskort.

Foto: Sören Håkanlind

.
 
Mitt konto
Mina stationer

Sök stationer    

Hitta en station och lägg den i dina favoriter!